biolimou
 


Tips voor behandeling van het vlees:
                           
                             
* Ontdooi het vlees langzaam in de koelkast. Het voorkomt vochtverlies.
* Laat het vlees voor het gebruik op de keukentemperatuur komen (2 uur van tevoren uit de koelkast halen).
* Gebruik een pan met een dikke bodem. Het stuk vlees moet er liefst precies in passen. Bij te grote pannen loopt u het gevaar dat het braadvet verbrandt.
* Bestrooi het vlees pas na het dichtschroeien met zout en kruiden. Zout onttrekt namelijk vocht uit het vlees.
* Gebruik kruiden of andere smaakmakers met mate. Ze kunnen de fijne smaak van het vlees gauw teniet doen.
* Prik tijdens het braden niet in het vlees want hierdoor verliest het vocht.
* Indien er, na het aanbraden, water wordt toegevoegd, gebruik dan altijd warm water. Toevoeging van koude vloeistoffen bevorderen de malsheid van het vlees niet.
* Laat het vlees na het bereiden, bij voorkeur in een verwarmde oven, rusten. De rusttijd is afhankelijk van de grootte: 5 minuten voor een biefstukje en 30 minuten voor een stuk vlees van 750 gram is voldoende.